maanantai 1. syyskuuta 2008

Nainen nostaa keskinopeutta

Faktat:
31.8 Salacgriva - Pärnu
82 km / 3h 52min
21,2 km/h
Kokonaismatka 1494km

Aamu alkoi hotellista kuten olimme eilen päättäneet. Hotellissa aamupalat nassuun , ja sitten tien päälle. Vaikka tiedossa oli lyhyt ajopäivä ei se silti hyvältä tuntunut, vastatuuli vaivasi koko päivän ajan ja matka tuntui tahmealta.

Aamupäivästä ylitimme rajan viidentoista kilometrin ajon jälkeen ja sitä ei kyllä juuri huomannut. Rajamuodollisuuksia ei juuri ollut, eikä kukaan olisi huomannut mitään vaikka kaksi kiloa heroiiniä olisi ollut tarakan päällä. Ylityksen jälkeen jatkoimme vielä parikymmentä kilometriä ja pysähdyimme maittavalle lounaalle huoltoaseman hampurilaisille.


Tuuli nojaa kauniisti kaiteeseen kun lähtö on koittamassa

Täällä tapasimme muutaman Finskin jotka kyselivät hiukan reissustamme. Reittimme kuultuaan kuulimme seuraavia kommentteja:

“Ei teilläkään oo ihan kaikki kotona”


“Ei teilläkään parempaa tekemistä ole lomalla, menisitte vaikka vaikka potkimaan mummoja ja ryöstämään pankkeja”Takana näkyy osa reitistämme ja edessä intoa puhkuva pyöräilijä

Myös omat pandani saivat huomiota osakseen ottaessani aurinkolasit pois päästä. Matka kuitenkin jatkui ja hetken päästä olimme taas taukoa viettämässä tien laidassa. Piristyksen päiväämme toi naispyöräilijä trikoissa, joka suuntasi samaan suuntaan kanssamme. Pidimme taukomme loppuun ja lähdimme jatkamaan matkaa.

Matka alkoi pohdiskelulla kerkeisimmekö polkea naisen kiinni ennen Pärnua, olihan matkaa jäljellä noin 15km. Hetken kuluttua Laurin johtaessa joukkoa, huomasimme takana polkiessa vauhdin huiman lisäyksen. Syykin tähän paljastui pian. Alkumatkasta kahden kympin vauhdin tehdessä tiukkaa löytyi Laurista nyt energiapiikki joka siivitti vauhdin yli kolmenkympin. Naispyöräilijä oli näköpiirissä. Lauri otti irtioton pääjoukosta mutta hetki ennen maalia kuittasi pääjoukko Laurin ohi. Nainen kuitenkin ohitettiin ja hetkessä olimme etsimässä hotellia Pärnusta.

Hotellin löytyi ja odotukset kylpylästä oli kovat, Helen kommenteissa mainitsemaa hotellia kävimme katsastamassa, mutta allasosasto oli menossa juuri remonttiin emmekä sitä valinneet. Valitsimme Strand hotellin olihan mainoksessa hienon kylpylän kuvat.

Pyörämme pääsivät kokolattiamatolla varustettuun huoneeseen naulakoiden alle ja miehet löysivät huoneensa. Kävimme pikaisesti kaupungilla syömässä ja siirryimme takaisin hotellille katsastamaan kylpylää. Tämä paljastui kuitenkin todelliseksi pettymykseksi, sillä kylpylässä oli yksi 4 henken Suomalainen sauna ja muutama pieni allas jossa oli aikas viileää vettä. Jos blogiamme lukee eläkeläiset, jotka haaveilevat kylpylälomasta Pärnussa, emme suosittele ko hotellia siihen käyttöön.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa kotiin huomenna!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää ansaittua lepopäivää, toivottavasi tuuli on viimeisellä etapilla myötäinen.