lauantai 16. elokuuta 2008

15-16.8 Helsinki - Rostock

Reissun ensimmäiset kammenpyöräytykset hoituivat kunnialla. Matkalla kuitenkin muistui mieleen yksi Lappeenrantaan unohtunut hyödyke lisää, kaasukeittimen kaasu. Siispä pikavisiitti Ruoholahden K-Rautaan ja Citymarkettiin. Jälkimmäisessä tärppäsi ja siirryimme satamaan. Matkalla tapahtui myös ensimmäinen varusterikko, joka kuitenkin paljastui arveltua pienemmäksi. Näytti, että Kallen sivulaukusta olisi kiinnitysruuvi korkannut, mutta ruuvin vastakappale olikin vain irronnut ja se löytyi laukun pohjalta.

















Satamassa jonoja oli jo hieman kertynyt ja pikaisen arpomisen jälkeen valitsimme oikean linjan Tallinkin paattiin. Ensimmäinen etappi oli hieman vajaat yhdeksän kilometriä ja mittareiden lukemia vertaillessamme huomasimme, että kaikki neljä mittaria näyttivät eri lukemia. Mennään keskiarvolla. Jonotuksessa kesti yllättävän kauan ja kun pääsimme luukulle asti, saimme valtavan nipun eri kortteja: maihinnousukorttia, pyöräpaikkaa, aamiaista ja iltaruokaa. Kaikki tietysti kertaa kolme. Siirryimme laivaan autojen seassa ja saimme pyörät köytettyä kiinni matkan ajaksi.

















Hytistämme löytyi ensimmäinen matkatuttavuutemme, venäläinen herrasmies Mihailov. Hän oli matkustanut 14 tuntia junalla Moskovasta Helsinkiin ja oli menossa tapaamaan kaveriaan Hampuriin. Hän kiinnostui heti reissustamme ja kertoi itse matkustaneensa saman reitin joskus kymmeniä vuosia sitten autolla. Pelimiehenä Miska oli käynyt myös tarkistamassa jo sauna-ajat ja siirryimme heti varailemaan saunavuoroa.
















Lauri neuvoo Miskalle Verkkokauppa.comin sijaintia. Miska tarvitsee varaosia sateliitti-antenniinsa. KGB:n vakooja?


Omat "niemessä" tehdyt ruisleipäeväämme alkoivat menettämään osakkeitaan, kun pyörähdimme buffet-ravintolan ohi ja pian istuimmekin pöydässä vetämässä kolmatta lautasellista alkuruokia. Puolentoista tunnin mätön jälkeen alkoi raja tulla vastaan ja siirryimme saunan lauteille. Ensimmäinen sauna merinäköalla oli komea, mutta löylyissä oli toivomisen varaa. Poreallas tässä vaiheessa reissua antaa ehkä liian hyvän fiiliksen, mutta nautitaan nyt kun se on mahdollista. Seuraavan kerran ehkä sitten Tallinnassa.

Aamu ja seuraava päivä on kulunut lähinnä aikaa tappaessa. Aamupalan jälkeen linnoittauduimme saksalaisen kisakatsomon ääreen seuraamaan erinäisiä saksalais-lajeja maahockeystä pinkiponkiin. Taxfreesta löytyi pelikortit ja infosta pitkäaikainen suosikkimme, eli monopoly. Suunnitelimme myös hieman illan ohjelmaa. Päätimme pitää kiinni suunnitelmasta ja polkea Rostockista 52km Teterowin kaupunkiin. Pääsemme matkaan toivottavasti noin yhdeksän aikaan, joten Teterowissa olemme varmaan hieman ennen puoltayötä. Telttamajoitus siis kutsuu.

P.S. Taipalsaaren lentokone-turma taisi hieman viedä uutistilaa Etelä-Saimaasta meidän jutultamme, joten toivotaan, että se on huomisessa lehdessä.

Ei kommentteja: