maanantai 18. elokuuta 2008

Puolan maaperällä



Faktat:
18.8 Pasewalk - Suchan
105,1 km / 5h 51 min
17,9 km/h

Aamu valkeni kauniina Saksan maalla, aamulla kävimme kaupassa hakemassa evästä ja tarkoituksemme oli vaihtaa Puolan valuuttaa taskut täyteen. Pankkivirkailija oli kuitenkin eri mieltä eikä antanut meille valuutanvaihtoon mahdollisuutta. Pasewalk jäi taaksemme ja kohta ylitimme Puolan rajan. Rajamuodollisuuksia ei edes huomannut, ainoastaan muutama autio poliisiauto oli merkkinä rajasta.

Sitten Puolan maaperään, heti rajan ylitettyämme huomasimme teiden erilaisuuden. Puolassa piennar on noin 5cm leveä ja sen toisella puolella on pieniä heijastimella varustettuja merkkejä autoilijoiden varoittamiseksi. Näiden välissä pysyminen ja parhaimmilaan kahden rekan paahtaessa tien puolella saa ajaa kieli keskellä suuta..

Puolassa koimme seuraavat välinerikot sillä Joelin tarakasta tippui yksi ruuvi Szczecin kaduilla jotka olivat varsin mielenkiintoisia. Ruuvi kuitenkin löytyi ja matka jatkui kohti keskustaa. Keskustasta yritimme etsiä paikallista ravintolaa, mutta päädyimme varsin erikoiseen kebab-mestaan.

Jatkoimme matkaa ja aloimme etsiä majapaikkaa Stargardista. Kaksi hotellia oli täynnä ja yksi hylättiin liian kalliina. Tarkoituksemme oli jäädä tänne yöksi mutta matka jatkui majapaikkkaa etsien. Niinpä matkoimme matkaa ja suunniteltu päivämatka ylittyi hieman yli 20 kilometrillä. Tällä hetkellä bloggaamme Kurdek-huoltoaseman ilmaisella wlanilla. Ruokalista oli puolaksi, ja vaikka tarjoilija puhui hieman englantia, oli ruokien sisältö täysi arvoitus. Szaszlyk-vartaat ja jauhelihapihvit upposivat nopeasti ja nyt lähdemme etsimään telttapaikkaa. Suunnitellun sisäyön tilalle tullutta telttayötä päätimme hieman helpottaa hankkimalla hieman perunalastuja ja jogurttia illan ratoksi.

-Kalle

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heipparallaa pojat. olette näemmä tutustuneet Puolan loistaviin tieolosuheisiin. Olkaa huoletta ei ne siitä parane. Pientareet ovat kapeita oli tiet uusia tai vanhoja.
Näytti kartasta siltä että osuttte järviylängölle joka on Mikolajki kaupungin liepeillä, mikäli aikaa on kannattaa poiketa kaupungissa. On mukavat järvimaisemat. Kuten viimeksi kerroin tulimme juuri Puolasta ja sinne tullessa yövyimme hieman Augustowin pohjoispuolella kylässä jonka nimeä on vaikea lausua, Szczebra, ehkä liikaa konsonantteja. Majapaikka löytyy neistä osoitteella. http://www.abro.home.pl/. On aivan päätien kupeessa. Nuoremmat tarjoilijat puhuivat englantia ja isäntä oli muuten vaan ystävällinen. Majoiusta kahta tasoa, WC käytävällä tai huoneessa.
Mainitsemaanne englannin kielen puutteeseen saa maaseuupaikoilla tottua, mutta nuorempi väki ainakin yrittää.
Tseppiä kuoppaisille ja ruuhkaisille teille.