perjantai 29. elokuuta 2008

Tutustumista Riikaan

Faktat:
29.8 Riika
0 km / 0h 0min
0 km/h
Kokonaismatka 1310kmLepopäivä alkoi hieman normaalia myöhemmällä herätyksellä. Vaikka loikoilu sängyssä olisi edelleen houkuttanut, vei kaupunki voiton ja pääsimme liikkeelle. Olimme napanneet edellisenä iltana hieman evästä aamuksi, mutta ne toimivat lähinnä sytykkeenä ja päädyimme aamupalalle paikalliseen lounaskahvilaan. Aurinko lämmitti mukavasti aina kun se kohdalle osui, mutta varjoissa oli jo viileää.

Aamupalaa nautittiin auringonpaisteisessa ikkunapöydässä.


Kiertelimme keskusta-aluetta ristiin rastiin ja poikkesimme mielenkiintoisissa kaupoissa. Mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan. Muutaman tunnin kävely alkoi herätellä jo uutta nälkää ja poikkesimme iltapäivällä syömään. Kahvilassa törmäsimme ensimmäiseen suomalaiseksi epäiltyyn reissaajaan, joka oli sonnustautunut M62-maastokuvioituun liiviin ja jalasta löytyi Karhun lenkkarit. Varmuutta emme kuitenkaan asialle saaneet.
Neuvostoliiton jälki näkyy edelleen Riikassa. Ainakin jäätelöaltaassa.


Ruoan jälkeen kauppojen kiertely jatkui ja kaupat vaihtelivat Villeroy Bochin ja Gantin kautta Hilfigeriin ja Nikeen. Arvanette kuka johti joukkoa. Nyt jotain ostettavaakin löytyi ja tuliaisiakin pohdittiin. Raskas shoppailu alkoi vaatia veronsa ja tauonviettotapoja pohdittiin jälleen tuuliviirin lailla. Päädyimme Laurin kanssa paikalliseen leffateatteriin katsomaan Pixarin uusinta Wall-E –piirrettyä, joka tulee Suomessa ensi-iltaan vasta ensi viikolla. Kallea ei piirretyt napostelleet, joten hän jatkoi kiertelyä kaupungilla.


Rantabulevardilla Riikaa halkovan Daugava-joen varrella. Sillalle päästyämme pääsimme todistamaan erään taistelijan kävelyä 595 metriä pitkän sillan kaiteella sillan päästä päähän.


Leffan jälkeen jatkoimme Riikan vanhan kaupungin koluamista ja pääsimme taas ihmettelemään ihmisten paljoutta. Suomi-Pekkojakin alkoi näkyä katukuvassa ja jostain kumman syystä heidät oli kovin helppo tunnistaa muista turisteista. Iltasapuskat otimme vilkkaan kävelykadun varrella sijainneesta ravintolasta, jonka lämmitetty terassi houkutteli viilenevässä illassa. Annokset olivat tällä kertaa todella kookkaita, joten ruokailu venyi yllättävän pitkäksi.Ruoan jälkeen suunnistimme takaisin hostelillemme jo valmistautumaan huomiseen ajopäivään.

Kuten eilen arvelimme, yksi päivä ei riitä tämän kokoisen kaupungin kiertämiseen mitenkään. Nähtävää on todella paljon, tänään bongailtiin vuoronperään kauniita naisia ja kalliita autoja. Kauppakeskuksia ja yksittäisiä kauppoja löytyy todella paljon, ja niistä suurin osa on merkkiliikkeitä. Täältä löytyy myös Stockmannia, Tiimaria, Seppälää..
Koko kolmikko siis vahvasti suosittelee kaikille tutustumista Riikan kauniiseen kaupunkiin! Jos ehditte jo täksi illaksi, tarjolla olisi Snoop Doggyn ja Akonin keikka. Jos ette tiedä keitä he ovat, olette sivistymättömiä moukkia, kuten allekirjoittanut. Viikonlopun aika on myös Riikan Salsa-festivaalit. Tsägä-tsägä-humppaajillekin riittää tekemistä, sillä yökerhot sulkevat täällä ovensa vasta seitsemältä aamulla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siellä Balttiassakin tulevan syksy jo elokuussa, täällä Suomen etelä-rannikolla puhaltaa pohjoinen ja päivälämpötila on kympin pinnassa. Tervetuloa kodin lämpöön, matka on loppukiriä vailla valmis. Blogin kuvat on hienoja ja niiden innoittamina vetäisin tänään fillarilla maastossa pari tuntia, huh, ei mitään verrattuna teidän päiväannoksiin.

Joel kirjoitti...

Kyllä täällä on tosiaan säät viilenneet alkureissusta. Olemme kuitenkin vielä pysyneet shortsi-linjalla, sillä sen siistimpiä pöksyjä ei taida olla kellään mukana. Pyöräillessäkin shortsit ovat pysyneet jalassa koko reissun, joten puolessa välissä reittä on aika miehekkäät rusketusraidat :)